HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a parlamenti vitanap kezdeményezésére a népességfogyásról (V/2462)
Noha én nem látom ennyire drasztikusan a népességfogyást, mint egyes honfitársaim - bár a 10 milliós lélektani határ tényleg durva -, a vitanap kezdeményezést mégis jogosnak tartom.


 

NEM a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítésére (T/2487)
Elhiszem, hogy az itt folytatott tevékenység végül az állam erősödését szolgálja, azonban ezen egy kalap alá vétele nagy politikai veszélyeket is magában rejthet. (Vagyis csak kormány hű embereket vesznek fel...) Ó, és a nagy kérdés: mi lesz a többi egyetem közigazgatási oktatásával, esetleg tanszékével, illetve - talán a legfontosabbal - az ilyesfajta diplomával. Folytathatják, elismerik őket, vagy ez már az új egyetem monopóliuma lesz?


IGEN a Széchenyi Kártya kiterjesztésére az agrárszektorban (T/2491)
Nagyon helyes, hogy a Magyarországon nagy hagyománnyal rendelkező mezőgazdaságra is kiterjesztik a Széchenyi Kártyát, sőt, figyelembe veszik annak vállalkozói sajátosságait, egyedi jogi formáit is.

 


IGEN az államhatár egységesítésére (T/2230)
Kérdem én: ezt miért nem lehetett már korábban a két oldalú megállapodások helyett egységesen leszabályozni?

 

 

 

IGEN a Közigazgatási Alapvizsga vissza tételére (T/2241)
Teljesen jogos, hogy aki olyan fontos területen dolgozik, mint a közigazgatás az elvártakhoz képest további megfelelési kritériumnak is eleget tegyen. Különösen úgy, hogy az egész nem saját zsebre megy, hanem a munkáltató állja.
Bár ha önköltségre menne, akkor
1; a jövőben lehet szűrni vele a motiváltságot is;
2; ezáltal mesterségesen leszorítják a keresletet;
3; azért a versenyvizsga összesen 20 ezer forintja se volt egy horribilis összeg;


IGEN az Alkotmányozás "erőltetésére" (
T/2057-0002)
Noha a javaslat igazából csak formaiság, hiszen hithű fideszesek úgyis le fogják szavazni mindegyik ellenzéki alternatívát, arra viszont tökéletesen megfelel, hogy megismerjük a többiek által kínált alternatívát.
És ha ezt komolyan veszik, nem poénkodják el (mint azt az MSZP mostanság előszeretettel teszi), akkor egy leszavazást követően hírként is kiadhatják, gyengítve a kormány mindenhatóságát.

IGEN a nemzeti kincsek alkotmányos védelmére (T/2057/0019)
Noha én nem vagyok nagy nemzeti magyar, a nemzeti kincsek (ásványok mellett a génállományt is beleértve) védelmét kifejezetten jónak tartom, hiszen ezek olyan dolgok, amiket nem kell importálni, mert helyben rendelkezésre állnak.
Persze egy egészséges és józan szabályozás ehhez nem ártana, nehogy túlzott lokálpatriotizmusba menjen át a dolog.


NEM a Nemzeti Bank további gyengítésére (T/2057/0010)
Noha tudom, hogy a jobboldalnak nagyon a bögyében van a Magyar Nemzeti Bank, mégis a további gyengítése, azaz a kormányközelibbé tétele veszélyessé válhat, így is sokat veszített a függetlenségéből. Márpedig ez a gazdasági életben hatalmas problémákhoz vezethet...

 


NEM a tűzbiztonság kritériumainak kihagyására bővítéskor (T/2238/0002)
Értem én, hogy ezen előírások betartása többletköltséget rónak a bővíteni kívánt beruházónak, de inkább legyen ez a kisebbik rossz, minthogy egy újabb katasztrófa keletkezzen.

 


NEM az összes magyar nyilvántartására (T/2239/0001)
Noha értem én a jogalkotók szándékát, egy dologba nem gondoltak bele ők sem: hogyan szerzik meg azokat az adatokat, illetve - ami fontosabb - milyen felhatalmazás alapján cselekednek.

 


IGEN az egészségügyi szolgáltatások díjmaximumának megállapítására (
T/2099/0013)
A betegek védelmében ez egy teljesen jogos, és megkövetelt intézkedés volt. Csak remélem, hogy a gyakorlatban ez nem egy csillagos ég szintű számot fog takarni...

 


IGEN a szakmai kamaránál a minimális idő meghatározására (T/2099/0019)
A javaslat teljesen jogos, hogy a hosszabb terjedelmű anyagok megismeréséhez ad egy minimum időkorlátot, mivel az eredetileg szerepelt "megfelelő idő" igencsak képlékeny. Persze sürgős esetben ettől szabálytól lehessen is eltérni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr422699338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása