HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a magán nyugdíjpénztári vagyonkezelési módosításokra (T/2886)
A törvényjavaslat jól és logikusan készíti elő a majdani átvétel feltételeit, és ennek tükrében módosítja azt. Az egyetlen pont, amire - átlépőként - kicsit csúnyán néztem, hogy levonnak 795 Ft-ot kezelési költség címszó alatt.

 

NEM a GMO mentesség beállítására (T/2527/0166)
Oké, alapvetően én is jobban preferálom a természetes dolgokat a GM dologgal szemben, azonban nem zárkózom maga elől a technika elől. (Persze egy alapos, globális regulázást követően, pl. kritérium lenne, hogy mindenféle vegyszeres kezelés nélkül is életképesnek kell maradnia.) Az alkotmányba behelyezését viszont csöppet túlzónak érzem.

 

IGEN az önkormányzati kötelező törvényekre (T/2627/0167)
Ha valamit a törvény előír, akkor azt meg kell csinálni, még az önkormányzatoknak is. Így ezen kijelentés teljesen jogos (bár én ezt is fölöslegesnek érzem az Alkotmányban...).

 

 

NEM a Kúria elnökének hivatali hosszabbítására (T/2627/0170)
Miért érzek én itt egy jó erős személyes/politikai indíttatást? Mert így nagyon lex szga van a dolognak...

 

 

NEM a szocialista rendszerből átmenetelre (T/2627/0184)
Értem én a képviselők szándékát, de ebben a javaslatban inkább politikai ellenfeleik meggyengítését látom. Ezen felül az új Alkotmány elhatárolását az ezt megelőzőtől se tartom helyesnek.

 

 

NEM a titkosított adatok nyilvánosságra kerüléséhez (T/2627/0183)
Pontosabban maga a kezdeményezés nagyon is rendben van, DE ennek szerintem nem az Alkotmányban van a helye. Különösen, hogy ha a jelenlegi kormánypárt hosszabb időre szeretné ezt megalkotni, mint mondjuk pár év...

 

IGEN a mentelmi jog megszüntetésre (T/2627/0185)
Nagyon helyes: felejtsük el a parlamenti képviselők "nemesi" besorolását, azaz ha valami rosszat tesznek - és nem csak tettenérés alkalmával -, akkor legyenek büntethetőek is úgy, mint az egyszeri polgárok!

 


NEM a nemzeti vagyon ilyetén visszaszerzésére (T/2627/0182)
A cél most is nemes, de ezzel a lépéssel egyet visszalépünk a szocialista központiság felé. Meg kár, hogy a privatizáció minden esetben egyenlő az állami vagyon eladásával - de arra már nem térnek ki, hogy az állam fönn is tudta volna tartani azt az állapotot...


Magáról az új Alkotmányról a hét egy másik napján mondok véleményt - miután elolvastam a régit is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr452840902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása