HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Most, hogy a Parlamenten belül végeztem a körképpel, ideje kicsit kívülre tekinteni. Kezdjük talán közülük is a legnagyobbal a Magyar Demokrata Fórummal.

A párt hosszú évek óta először nem jutott be az Országgyűlésbe, ennek soktényezős oka volt, pl. Dávid Ibolyához köthető botrányok, Bokros Lajos EP jelölése vagy a választási szövetség az SZDSZ-el. Ugyanakkor van egy hatalmas előnyük a többi nem parlamenti párthoz képest: a 3 %-os választási eredménnyel jogosulttá váltak a költségvetési támogatásra, ezért a pártnak van egy alapja a fennmaradáshoz.
És az elkövetkező időszakban ez legyen a fő céljuk: túlélés, újrarendeződés és ismételt talpra állás.
Ezt hivatott jelezni a totális vezetőváltás (Dávid Ibolya helyett Makay Zsolt lett az elnök), és a gárda totális lecserélődése fiatalokra. Mivel a korábbi út "járhatatlannak" bizonyult (azaz: igen hosszadalmas és nehéz lenne a felkapaszkodás), ezért ők a modernebb, de járatlan, merészebb utat választják, ami az internetes demokrácián keresztül vezet. Ennek jegyében elkezdték ők is kommentelni a jelentősebb állami eseményeket úgy, mintha a Parlamentben ülnének - a túlélés végett azt mondom, hogy ezt kell tovább folytatniuk!
Sőt, pedzegetik a névváltozást is. Valahol megértem a dolog lényegét, hiszen az új vezetés el kíván határolódni a megelőzőtől, emiatt frissíti a "brandet", meg különben is: ma már ez a név nem sokat mondd a 30-on aluliak többségének. Ugyanakkor veszélyes is lehet, ha az átnevezést követően kevesebb embert nyernek, mint amennyit veszítenek.

Akárhogy is nézzük, a párt egyedül úgy maradhat fenn, esetleg juthat be újra az országgyűlésbe, ha folyamatosan nyomatja magát (ahogy tette ezt a Jobbik - igaz, ott volt egy erős társadalmi hátszél is) és a véleményét. Az első lépéseket már megtették, még mindig viszonylag sokan figyelik őket a szemük sarkából (lásd honlaplekapcsolós hír). Kíváncsian fogom figyelni a közeljövőbeli munkájukat, és hogy miként sikerül talpra állniuk - ha sikerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr292490771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása