HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN az SMS-es bejelentés eltörlésére (T/1749)
Bár egy lehetőség megszűntetése normál esetben nem éppen jó, de ha tényleg ennyien nem éltek vele, akkor jogos a megszűntetése.

 

 


A médiatörvényt majd máskor átnyálazom, sőt, lehet erről külön szavazok.

IGEN a nők korkedvezményes nyzgdíjba vonulására (T/1745)
Néha előjön belőlem a hímsoviniszta, és mérgesen morog az ilyen "feminista" törvényekre (főleg, hogy a nők átlagban tovább is élnek), de ha bejön a kormány - csöppet naív - elképzelése, hogy ezzel fölgyorsul a munkapiaci rotáció, úgy legyen. És ha azt vesszük alapul, hogy a legtöbb nő gyermeket is nevel, úgy méginkább kedveskedő ez a javaslat.
A kérdés csak az, hogy ez mennyivel növeli meg a nyugdíjkiadásokta...

IGEN a cégbírósági változásokra (T/1810)
Bár a legelső pont kicsit elbizonytalanított, de ha az csak a céget alapító emberekre vonatkozik, akkor a sok eltűnő vállalkozó miatt még érthető is. Igaz, ennek lehet egy csúnya hátoldala is: ha a k*cs*g bűnözők egyszerűbben utánajárhatnak a vállalkozók címeinek, vagyis tálcán kínálják őket nekik.

 

NEM a Bethlen Gábor Alapra (T/1811)
Bár önmagában teljesen jó, hogy van mégegy pályázati forrás, viszont itt erős a gyanúm a párt(szövetségi) politikai befolyásra. Főleg, hogy 1, kellő indoklás mellett szinte akármire lehet vele pályázni (legalábbis én ezt olvastam ki) és 2, a bevételi oldalon álló költségvetési támogatás és egyéb módok pontok aggasztanak engem.


IGEN a társasházakat érintő változásokra (T/1812)
A felvetett javaslatok gyakorlati tapasztalaton alaulnak, így teljesen érthetőek és jogos módosítások. Különösen az, hogy a házban a lakók beleegyezése nélkül nem lehet kaszinó és/vagy kupleráj...

 

 
IGEN a politikai álláshalmozás megszűntetésére (T/615)
Teljesen jogos a javaslat, hiszen ezek a feladatok nagy felelősséget kívánnak meg, azaz teljes embert. Igaz, hogy eddig is bizonyítottak jópáran, hogy a kettőt (pl. ogy. képviselő + polgármester) lehet vinni, de a javaslat értelmében 1. jobban oda tudnak koncentrálni arra az egy területükre (ez a Parlament létszámának csökkentése miatt nem lehanyagolható szempont!) 2. ugyanakkor költségek mellett több embernek jut a "tortából".

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002484478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása