HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a közbiztonság érdekében szükséges egyes törvénymódosításokra
A kis értékű bűnesetekért járó szigorításokat teljesen jogosnak érzem, remélem vissza is szoríthatják a "piti" bűncselekményeket, ami sok ember életét keseríti meg. (S mindenki lúzer kétszer meggondolja, hogy a bűn ösvényére lépjen-e.)
Bár önmagában egyetértek a betiltott szervezet elleni titlással, viszont én a Magyar Gárdád (és ennek "jogutódjait") nem tiltanám be, noha az elveik és ideológiájuk nagyrészt ellenkezik az enyémmel.
 

NEM az adózás módosítására
1. Bár a társasági adó sávos része nem rossz ötlet, sőt, még a határral is egyetértek, de a 10 %-os adóalapot NAGYON kevésnek találom! Ezzel Magyarország az EU-n belül (a korábban sokat szidalmazott) Ciprus szintjére süllyesztik - és ugye nekünk nincs tengerprtunk, igaz, nincs is úgy kettészelve hazánk, mint az emltett szigetország. A külföldi szervezetek 30 %-os adója pedig... Kedves törvényalkotó Uram, Önök hol, illetve mikor élnek?! A XXI. században, a globalizáció korában egy ilyen mértékű adót kivetni? Könyörgöm, ezzel olyan szintű visszaesést produkálnak, hogy az valami hihetetlen! (De ne legyen igazam!) Amúgy valahol deffiniálták a törvényben PONTOSAN, hogy ki a külföldi vállalkozás?
2. Az örökösödési adó mértékével egyet értek, nem is értem, hogy az ellenzékiek miért kifogásolják, hogy a gazdagok is nyernek az ügyön...
3. A köztisztviselők bérkorlátja is üdvözlendő, noha ez tényleg csak egyfajta kedveskedés a mindig fanyalgó médiának (akik szvsz sokkal többet keresnek náluk, de mindegy...)
4. Amikor meghúzták a két hektó határt, szerintem nem vették figyelembe ezeknek a kapacitását:sokkal többet képesek előállítani. Ja, és mi az hogy csak saját termelésű gyümölcsből?! Tehát ha valaki alapanyaggal fizet(i egy részét), az már nem is jó?
5. Az ún. bankadó egy jó ötlet: a pénzintézetek a válság alatt is jelentős nyereséget értek el, úgyhogy sarcoljuk is meg őket! A baj csak az, hogy én igen engedékenynek érzem a javaslatot, azaz mint a kamatadónál, itt is esélyes érzem az adó végösszegének a hitelesekre való terhelését. E nélkül pedig nem érzem megfelelően megalapozottnak - ellenben ha megtiltják jelentős mértékű törlesztőrészlet emelést, illetve a kamat csökkentését, úgy már van értelme, különben a FIDESZ által képviselt kispolgárokon sattan azostor!

IGEN a közbeszerzési törvény módosítására
Teljesen egyetértek a módosításokkal, a korrupció elleni intézkedéseket pedig külön üdvözlöm!
 

 

 

NEM az USA és az EU közti repülési szabályokra
Tudom, hogy nekünk magyaroknak nincs ebben nagy beleszólása, de amit itt elhatároztak, az nem kicsit nehezíti meg a repülést, még ha valaholérthető is a biztonság növelése.
 

 

 

IGEN a dokumentumfilmek nyílvánosságára...
... amennyiben az adott film objektív szemlélőként mutat be valamit, és nem elfogultan propagál. Még ha ez a múltbéli és a jelenlegi és jövőbeli hatalom ellen is irányul.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr452131681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása