HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a magyar-román energia ellátási egyezményre
Mivel természeti adottságaink révén nem vagyunk energia nagyhatalom, ezért szükségünk van az importra. Ez az egyezmény is ezt szolgálja.

 

 
IGEN az Alkotmánybíróság létszámának növelésére
Ha a jelenlegi felállásnál csak akkor határozatképes, ha 9-ből 8-an (köztük az elnök IS) jelen vannak, akkor a döntés teljesen érthető.

 

 

NEM az Állami Számvevőszéket választó bizottságra
Mivel az ÁSZ az állam egyik legfontosabb ellenőrző szervezete, ezért alaposan meg kell válogatni, hogy ki lesz az elnökjelöltje. A bizottság összetétele viszont elég érdekesre sikerült, mivel a jelölt elfogadásához szükséges szavazatoknál a kormánypárti koalíció szinte kérdés nélkül keresztülviheti.

 

IGEN a népszavazás megreformálására
A módosító javaslat a választások mellett a népszavazások megreformálását is kezdeményezi - szerintem nagyon helyesen.

 

 

 

NEM a választójog kiterjesztését a külföldön élő magyarokra
Noha az ajánlószelvényekkel kapcsolatos reformjavaslattal egyetértek, ellenben a választójog kiterjesztése már más ügy. Mint korábban mondtam: az állampolgárságot és a nemzetiséget összemosni nem feltétlenül jó.

 

NEM a Nemzeti Együttműködés MSZP-s módosítására
Bár a kezdeményezés lényegét megértem, de ez a bevezetés szerintem sokkal rosszabb, mint az eredeti.

 

 

 

IGEN a Nemzeti Együttműködés Jobbikos módosítására
Jól fogalmaztak a képviselők: az új Parlament csak lehetőséget teremtett, és nem szabad még sikernek elkönyvelni (győzelem, oké, mert megnyerték a választásokat). És ez kétfelé is elsülhet, lásd Kósa Lajos nyilatkozata okozta nemzetközi pánik (amibe részben a félmondatokból táplálkozó média is ludas, de ez más téma...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr302067324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása