HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

NEM az időközi választások egyszerűsítésére (T/3557)
A javaslat kellőképpen kifejti a célját, és az alacsonyabb részétel miatt még egyet is értenék az időközi választások egyszerűsítésével. Ugyanakkor óva intek mindenkit a hatályba lépésétől, mivel ha ez kiegészülne egy esetleges "képviselő visszahívó" törvénnyel, akkor nagy problémákat eredményezhet.

 

NEM az egy emberes ombudsmanra (T/3585)
Noha az államgépezet szempontjából költséghatékonyabb egy jogbiztost alkalmazni négy helyett, ám az eltérő érdekek és szakterületek miatt nem tartom a legszerencsésebb döntésnek egy ember nyakába varrni az egészet. (Persze lehet, hogy a cél az erős kisebbségi ombudsman megingatása volt.)

 

NEM a Nemzeti Adatvédelmi Hatóságra (T/3586)
Noha egyetértek a javaslattal, miszerint a kezelendő információ megnövekedése miatt szükséges egy külön szervezetet fölállítani. Viszont egyes pontjaiban túlzónak érzem, és a jelenlegi állapothoz lépest mintha előremozdulás lenne az orwelli Gondolatrendőrség felé. Arról nem is beszélve, hogy a "különleges" adatok terén érzésem szerint igen nagy gumiszabályt ad, pl. egy meghallgatás során föltehetik a "Milyen a pártállásod?" vagy "Buzi-e vagy?" kérdéseket is.

IGEN a nándorfehérvári diadal napjára (H/3040)
Ahogy írták, a nándorfehérvári diadal Magyarország és a keresztény Európa sikere volt. Emiatt teljesen jogos ennek az emlékezetes csatának a kiemelt jelentőségű megünneplése.


 


IGEN a katasztrófa sújtotta térségek LHH kezelésére (H/3133)
Hiánypótló, ugyanakkor a gyakorlatot maximálisan követő intézkedés az érintett települések olyan kezelése, mintha leghátrányosabb helyzetűek lennének. Az elmúlt évek árvizei, illetve a vörösiszap katasztrófa sajnos szükségessé is tette, De remélem, hogy ez a törvény a jövőben csak papíron marad, nem kell egyszer sem alkalmazni (= nem lesz nagyobb árvíz vagy egyéb természeti, ipari katasztrófa az országban).

IGEN a fémkereskedők módosított meghatározására (T/3141)
A törvény egy gyakorlatban átültetett tapasztalatot vezet be, ugyanakkor én a másik oldalról üdvözlendőnek tartom, hogy a hatályból kikerült szereplők (pl. autóbontók) nem is foglalkozhatnak evvel a tevékenységgel. Persze kérdés, hogy ezzel őket akarták megkurtítani, illetve hogy ezek az automatikus kivételek egyben összeférhetetlenséget is jelentenek-e.

NEM a választási tv. módosításának határidő-kitolására (H/3523)
Ejnye uraim és hölgyeim, nem tudtuk megcsinálni ezt a feladatot határidőre, s most kitoljuk, hogy nyugodtan mehessünk el szabira?! Mert oké, hogy fontos és lényeges pont a csökkentett parlament tervének kidolgozása, de ezt illett volna eddig megcsinálni.
És ez alól az új Alkotmány se mentség, mivel annak szövege és tartalma április közepe óta ismert és véglegesnek tekinthető.

NEM az ÁSZ alelnökének közvetlen kinevezésére (T/3109-0087)
Micsoda? Hogy az ÁSZ alelnökét maga az elnök közvetlenül nevezheti meg, és akár a parlament beleszólása nélkül ki is nevezheti? Ez kicsit veszélyes, még ha ebben az esetben az elnök valószínűleg olyan embert tart pozícióban, akiben megbízik.
Ezt még az sem enyhíti, hogy az alelnök mentelmi joga az új Alkotmánnyal egy időben megszűnik...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr533002184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása