HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

NEM a társasági különadóra (T/1374)
Őőő, az ellen nincs kifogásom, hogy bizonyos üzletágakat külön megadóztatnak, de ez ebben a formában elfogadhatatlan. Mivel oké, hogy meghatározták a tevékenységi köröket, illetve a nettó árbevételek (tehát nem a nyereség bizonyos részét!) sávjait, viszont nem tartom kizártnak, hogy ezt végül a fogyasztókra fogják terhelni, különösen a telekommunikációs szektorban (6,5 %-os emelés, minimum).
És hiába mondja azt Kósa Lajos, hogy a cégek nem fognak árat emelni a gazdasági verseny miatt - elfelejti, hogy jelen esetben az összes érintett egy oldalon áll! És még csak a kartellesedés gyanújával se lehet őket vádolni (bár ügyes jogászokkal ki tudja...)
Az meg már csak hab a tortán, hogy ezt a pénzt még az idén uzsgyi be kell fizetniük az érintett cégeknek, ráadásul a 2009-es év eredményei alapján. (Zárójelben: a törvényjavaslat számomra nem meglepő, mivel ugye az SZJ és TNY adócsökkentésből eredő kieső bevételeket valahonnan pótolni kell. Kérdés az, hogy ez mennyire fog ártani majd...)

IGEN a vörösiszap vészhelyzet meghosszabbítására (H/1375)
Bár a közvetlen veszély a katasztrófával együtt elhárult (remélhetőleg...), az ott uralkodó áldatlan állapotok miatt jogos a meghosszabbítás.

 

 

NEM az ügyészek szolgálati viszonyára (T/1380)
Bár a törvényjavaslat tartalmaz jó elemeket (pl. a 65. évüket betöltő ügyészek felmenthetők), de a 9 évre kitolás miatt mégis ellenzem a javaslatot. Indoklás: erőteljes hatalmi monopóliumépítzést látok benne, mert ha a kormánypárt-szövetség négy évvel később elveszítené a 2/3-os többséget, vagy esetleg nem nyerné meg a választást, úgy az AB-vel együtt további 5 évig a markukban tarthatják az irányítást. És ez veszélyes is lehet...

NEM az Nemzeti Adó- és Vámhivatalra (T/1377)
Az még oké, hogy összevonják az APEH-et meg a VPOP-t (bár emlékeim szerint ez a kettő ma is egy), nade hogy az egészet lecserélik NAV-ra?! Nem lett volna egyszerűbb az APEH-ba olvasztani a VPOP-t, de a nevet megtartani? Mert így sokba fog kerülni ez az átállás, kezdve a honlapok átírásától az új logo tervezésen át a korábbi formanyomtatványok megsemmisítéséig.


IGEN a jogszabály alkotási törvényre (T/1381)
Teljesen jogos, és rendben levő, hogy a jogszabályalkotást is törvényi keretek közt szabályozzák. Csak kéretik ezt a T1374-re is teljes mértékben alkalmazni (gondolok itt a kötelezettség felmerülésének idejére...)!

 

 

IGEN a társadalmi egyeztetésről (T/1382)
Tetszik az ötlet, hogy a kormány be kívánja vonni az állampolgárokat is a törvényhozásba. Főleg, hogy lényegében én már most is ezt csinálom (mosoly ikon) Csak a neten beérkező építő jellegű javaslatok nehogy elvesszenek a közvetlen egyeztetés súlya alatt...

 

NEM a magánnyugdíjpénztár reformra (T/1378)
Mi ezzel a fő baj? Hogy bár a társadalmat nem éri vele kellemetlenség, mivel az embereket nemigazán izgatja, hogy hova megy a pénze -most. Mert a magánnyugdíjpénztárakból most kieső bevételét a leendő nyugdíjasok később sínylik majd meg, mikor emiatt a 14 hónap kiesés okán kevesebb lesz a nyugdíjuk. Értem én, hogy tartani kívánják a 3,8 %-os hiánycélt, de akkor eleve nem kellett volna adót csökkenteni...
Ezen felül a bankok jelentős bevételtől esnek el, ami miatt kérdéses lesz a majdani bankadó befizetése is, avagy miből. (Vagy ha a cél a bankszektor felhígítása a kisebbek kipotyogásával, úgy a kormány és az OTP lobbi jó úton halad. Csak utóbbiak nehogy koppanjanak a megnövekedett rá eső résszel...)
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr82381903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.19. 00:19:46

Bocs, de
túl nagy kérés lenne, hogy a ("T/...")-kre tegyél linkeket is?!
(-ha már úgyis ott jársz:)
Megköszönném...
Azután meg belinkelném IDE a blogod:
ide-ide.blog.hu
süti beállítások módosítása