HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a devizahiteleseknek nyújtandó kamattámogatásra (T/3498)
Noha korábban keményen ostoroztam a devizahitelt fölvevőket, mégis elismerem nehéz helyzetüket, és igent mondok e javaslatra. Persze tudom, hogy ezzel megint nem szabadultak meg a terhüktől, csupán elodázták a dolgot, ám azt mondom, hogy jelen helyzetben talán mégis ez volt az a legjobb megoldás, amire még a bankok is rábólintanak.
Ugyanakkor egy nagy kérdőjel még maradt a dologban: e rögzítést követően hogyan és milyen feltételekkel kell majd visszafizetniük a fennmaradó hiteltartozást? Mert ha egy fix törlesztőrészletet (teszem azt: 10 000 Ft/hó) kell a felhalmozott összeg (+kamat) alapján visszatörleszteni, akkor azt mondom, hogy vállalható. S legyen egy terv arra is, hogy mi van, ha nem csökken az árfolyam (mert ez is előfordulhat).
Meg rögzítsék, hogy aki ezt követően vesz fel devizahitelt, annak már nem dobnak semmilyen mentőmellényt, mert ő már tisztában lehet a kockázattal.

IGEN a bírósági eljárások szigorítására (T/3522)
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján összeállított módosítások az ügyeskedő védőügyvédek által kihasznált hézagokat tömik be, ezáltal szűkítve a vádlottak mozgásterét. Nem is baj - sőt, egyes esetekben további szigorításokat is bevezetnék.

 


IGEN a köztársasági elnök helyzetét tisztázó javaslatra (T/3497)
A törvény üdvözlendő, hogy a köztársasági elnök, mint a nemzetet megtestesítő személy, speciális helyzetéről külön törvényjavaslat rendelkezik. A benne foglaltakkal javarészt egyetértek, azonban két javaslat egy picit bökte a szemem:
- a volt köztársasági elnök miért kap ugyanannyit, mint a hivatalban lévő?! (tudom, Sólyom úr kiengesztelése...)
- az utolsó pont egy Gyurcsány Ferencnek adott szúrás akar lenni?

IGEN a Magyar Művészeti Akadémiára (T/3485)
Nocsak, egy olyan kezdeményezés, amire nem gondoltam, de megemelem a kalapomat a kormány felé. Jó is, ha van egy összművészeti köztestület, amely ezek felett áll, de nem befolyásolja a többi résztestületet.
Remélem, ez nem csak elméletben és papíron lesz így...
Ugyanis a tisztán kognitív, következetes logikára épülő tudománnyal ellentétben a művészet erősen szubjektív dolog, és bizony fönnállhat a veszélye annak, hogy két hasonló stílusú és színvonalú festmény közül az akadémia az egyiket megmenti, míg a másikat elutasítja. (Ez főleg egy vonalas műveknél lenne vicces.)
Illetve félő egy kisebb művészeti elit holdudvar kialakulása is...

IGEN a sporthuliganizmus ellen (T/3480)
Az erőszakos, durva szurkolói "kultúra" bizony nem éppen a legjobb, ezért jobb is, hogy ezt leszabályozzák.
Elhiszem, hogy a foci férfias sport és ezért a drukkereknek is férfiasnak, keménynek kell lenniük, de ne az legyen - mint most -, hogy pár tesztoszterontúltengésű primitív barom miatt ne lehessen nyugodtan ülni a lelátón.


NEM az MSZP adómódosításaira (T/2316)
Noha a javaslatnak vannak igen jó, és igen megfontolandó elemei (pl. a két kulcsos SZJA visszahozása, családi adókedvezmény jövedelemhatárhoz kötése), viszont a családi adókedvezmény és az adójóváírás együtt hatalmas, tarthatatlan terveket róna az államra, valamint társasági nyereségadó módosítását se javaslom (esetleg az alsó 10 %-ot fölemelni valamivel. mondjuk 2-3 %-ponttal).
Ugyanakkor érdemesnek tartom megjegyezni, hogy a teljes Jobbik frakció tartózkodott a szavazásól (ez esetben úgy értelmezem, hogy vannak pontok, amik nekik is szimpatikusak), illetve a FIDESZ-ből 5 politikus is igennel szavazott, köztük Pokorni Zoltán, Kövér László és Dr. Papcsák ferenc is.


IGEN az ellenőrző szervek jelentésének netes közzétételére (T/3109-0060)
Szerintem az a legtisztább, ha egy önkormányzat ellenőrzésének eredményét publikálják, és ezt akár mindenki elolvashatja. Persze kérdés, hogy mégis miért nem szavazták meg: talán, mert kiderülnének a sumákolások a jelenleg FIDESZ többségű önkormányzatoknál? Mert ha valamiben az MSZP és a Jobbik frakció is 100 %-ban egyetért (azaz mindenki igennel szavazott), akkor a hatalmon lévő párt most szép kis öngólt rúgott.


NEM a MOL részvények visszavásárlására (H/3490)
Ugyan magával a kezdeményezéssel, miszerint a nemzeti stratégiai értékű vállalatok egy jelentős része legyen a magyar állam tulajdonában (de minimum egy aranyrészvénnyel rendelkezzen), de szerintem a tranzakció során elköltött kb. 500 milliárd forintnak jobb helye is lett volna. Persze lehet azért fordították erre, hogy aztán a MOL bevételeiből fedezzék a teljes hitelkeret törlesztését, ez viszont erősen kockázatos lépés volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr402993479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása