HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Bár a szokásoshoz képest egy kicsit megcsúszva, de álljanak itt a május 9-i, Európa Napi szavazásaim.

NEM a képviselők kivételére a pénzügyi különadós történetből (T/3091)
Eddig azt hittem, hogy a fő cél a BKV kiemelt béreinek visszaszerzése, ám most nagyon úgy tűnik, mintha az csak az ürügy lenne (mint anno Ferenc Ferdinánd lelövése...), és a valódi cél a volt szocialista kormány hatalomátvételekor elbocsátott emberek megszívatása.
Értem én, hogy a társadalom nagy részének hihetetlenül magasak ezek az összegek, DE ha a munka törvénykönyve alapján ez jár neki, akkor az járjon is neki, függetlenül attól, hogy ez 2 millió feletti összeg vagy sem.

IGEN a jó erkölcsbe ütköző jövedelmek különadóztatására (T/3093)
Ez a javaslat már sokkal jobban tetszik: nem köti összeghatárhoz, hanem egyenesen magát a "pofátlan" jövedelmeket és az azt fölvevő embereket sújtja. Így ebben a formában mindenki jól jár (kivéve a fent nevezett személyek, de őket nem sajnálom...), és a társadalom igazságérzete is helyreáll.

IGEN a Világörökség kezelésének módosítására (T/3087)
Az ENSZ által létrehozott Világörökség intézmény egy fontos elem az egyetemes emberi kulturális értékek megőrzésére. Ezek kezelése kiemelten az állam (egyes esetekben: államok) feladata, és fő szempont a megőrzése. A jelenlegi szabályozás teljesen jó változtatásokat hoz ebben létre.

 

IGEN az otthonszülés lehetőségének megteremtésére (T/2942)
Az otthonszülés jogi feltételeinek nem léte egy hiányzó pontja volt a magyar törvénynek. És bár a korábbi években elég elutasító volt a közvélemény és a média (gondoljunk csak a Geréb Ágnes féle esetekre), azért egyesek követelték a nyugaton már évek óta működő lehetőség itthoni bevezetését is.
E mellett üdvözlendőek a törvényben kifejtett egyes pontosítások is, pl. hogy azonos nemű ikrek esetében nem lehet ugyanazt a keresztnevet adni mindkettőjüknek (mondjuk nem is értem, hogy ennek mi értelme van...).

IGEN a fővárosi agglomeráció szabályainak módosítására (T/2883)
Avagy egy jó törvényt tegyünk még jobbá. Különösen üdvözlendő az erőteljes zöld hatás, azaz a nagy kiterjedésű zöld területek védelme, illetve a lakóövezetek szigorúbb meghatározása (pl. a tömegközlekedés által).

 

IGEN a Nemzet Sportolója szigorítására (T/2882)
Bár a javaslat egy erőteljes szigorítást tartalmaz a Nemzet Sportolói felé, de a bűncselekmény elkövetése miatti életjáradék kiesés teljesen jogos, főleg egy ilyen megtisztelő pozícióban. (Csak nehogy valakit korábbi politikai nézetei és tevékenysége miatt váljék áldozattá...)

 

IGEN a Herendi Porcelán állami részesedésére (T/1836)
Maximálisan egyetértek a törvényjavaslattal, ezért a rövid indoklást ide másolom: "A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt ., mint Magyarország meghatározó hungarikuma 25%+ 1 darab kisebbségi állami részvényeinek tartós állami tulajdonban kell maradnia . A Vtv. mellékletének módosításával a Magyar Köztársaság Országgyűlése kinyilvánítja a Herendi Porcelánmanufaktúra, mint valós hungarikum nemzeti kincs jellegét, amelyet nemzeti tulajdonban akar tartani a jelenben, és nemzeti tulajdonban kíván tartani Magyarország jövő nemzedéke számára is."

NEM a polgárőri életkor nagykorúra módosítására (T/3012-0012)
A dolgot nem értem, mivel a 18. életévét betöltött személy automatikusan nagykorúnak számít, viszont házasság útján akár egy 16-17 éves is annak számíthat, ergo elmehet polgárőrnek. És bizony ez nem biztos, hogy ez jó - főleg ha az idősebbek csicskáztatni kezdik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr722904947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása