HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Mivel lemaradt a médiatörvényt érintő szavazás, ezértúg ydöntöttem, hogy most pótlom a Médiatörvény érintő véleményemet.
Mivel ez egy nagyobb, átfogó javaslat, ezért indokolt is a nagyobb figyelem.

IGEN a médiatörvény tervezetre (T/1747)
- Nagyon jó, hogy a külföldi székhelyű szolgáltatókat is belveszik a kalapba.
- A TV-ben ezt a karikázós baromságot nem akarják végre kivenni?! (Vagy a Médiatanácsnak büntetést kell fizetni egy csatornának, ha elmúlasztja vagy rosszul sorol be egy karikás műsort, és ezért nem tiltják be?)
- Jó az is, hogy a hírekben a tényszerűségre törekednek, és a politikai magyarázatot elvetik, viszont ugye gyakorlatból ismerjük ennek a megoldást is...
- A kvóta bevezetését jó ötletnek találom, különsen a rádiókat (is) érintő 25 %-os magyar zene játszási kötelezettséget, aminek 25 %-ának újnak kell lennie (nem lehet csak úgy nagy klasszikusokkal elsunnyogni...)
- Az viszont nem világos, hogy a nem EU-s nyelvű adás, de EU-n belül üzemelő adó esetében miért nem érvényesítik ezt? (Pl. így egy magyarországi horvát nyelvű adó egész nap nyomathat angol számokat)
- a "szerződésben meghatározott arányoknak az egyes médiaszolgáltatások 05 óra és 24 óra közötti műsoridejében is érvényesülniük kell" - okos :)
- Reklámozűsi megszorítások: tetszenek. Főleg az alkoholos rész.
- Nocsak, betiltják a product placementet, mint anyagi forrást? nagyon helyes! Viszont ezt a felhívást a termékmegjelenésről nem értem tisztán: "Figyelem, a következő műsorszámban termékmegjelenések fordulhatnak elő!" vagy mi?
- Alapjában tetszenek a megszakítási tilalmak, de a sportesemény külön paragrafusát én ide építeném be inkább, valamint kérdés: egy egész estés, vallási témájú film (pl. Passió, Luther, A biblia) sem lehet megszakítani?
- Jó, hogy egy műsorórában legfeljebb 12 perc lehet a reklám? A nézőnek igen, a szolgáltatónak már kevésbé...
- Ez a digitális feliratozást dolog először nem értettem, de aztán leesett: itt lehetőség van a hansáv és felirat kiválasztására, szóval ez teljesen rendben van a javaslat (max a tévéknek lesz macerájuk...)
- Jó dolog a jelentős befolyásoló erővel (JBE) rendelkező műsorszolgáltatók külön korlátozó kezelése, csupán az nem tiszta, hogy milyen szinten értve: országosan, vagy akár lokálisan is (pl. Budapest környékén rengeteg olyan rádióadó van, amit a fővárostól 30 km-re már nem lehet fogni - de lokálisan nagy erőt jelenthetnek)
- Nagyon helyes, hogy a közszolgálati médiából kivonják a nyereségszerzés fő mozgatórugóját!
- A célok nagy része jó, viszont a család felemelését nem értem: nem lehet ezentúl boldog és sikeres szingliket mutatni, hogy ők nem akarnak családot?
- Elsőre a Közalapítvány is jónak tűnik, mint esernyőszervezet a közmédiumok felett - de lehet ha mélyebben néznék, akkor más is lenne.
(folyt. köv?)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr492524753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása