HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Mivel a hétvégén nem jutott eszembe más a pénteki bankadó témáról, ezért tovább megyek a közigazgatási szakvizsga kérdésére.

Aki esetleg nem tudja: aki újoncként kíván a közigazgatásban elhelyezkedni, annak korábban le kellett tennie egy ún. közigazgatási szakvizsgát. Ez a nyelvvizsgához hasonlóan szóbeli és írásbeli részből állt, és az összege a mindenkori köztisztviselői alap 30 %-a volt, ami ami valamivel több mint 20 000 Ft-ot jelentett. Ám voltak olyanok, is akik mentességet kaptak alóla, pl. ha valakinek 5 év feletti közigazgatási gyakorlata van.
Ezt a jelenlegi kormány eltörölte, így már nem szükséges ez a külön papír, és szeptember 15 után már vizsgák sem lesznek.

Én azonban ugyanezekkel a feltételekkel visszahoznám.
Ennek oka az, hogy mesterségesen leszorította a keresetet, így aki pályakezdőként a közigazgatásban kívánt álláshoz jutni, kisebb versennyel kellett szembenéznie, mint normál esetben. Ráadásul ezzel az állami szektor további bevételhez juthatott, amivel ha csak csekély mértékben is, de csökkenteni tudta a működési költségeit. A vizsga összege szerintem nem volt veszélyes (hol van ez egy több százezres mérlegképes könyvelőitől...), és a tananyagot általam feldolgozott része alapján is korrektnek nevezném.
(E sorok írójának nincs meg ez a vizsgája, nem is fizette be, ellenben szívesen venné a dolgot.)

A mai napra ennyit, holnap 9:30-kor a közalkalmazottak bérével foglalkozom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr362224885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása