HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Az előző kormány egyik nagy visszhangot kiváltó intézkedése az addig bizonyos összeghatárig adómentes hideg- és meleg-étkeztetési utalványok teljes megadóztatása. Ám ami kezdetben számukra jó ötletnek tűnt, azt a kereskedelmi láncok hamar áthúzták a kedvezőbb adózású meleg étel utalványok elfogadásával. Így lényegében kevesebbet nyertek rajta, mint eredetileg.

Megértem, hogy ez a béren felüli jövedelem korábbi adómentes sávja ennek az elterjedését hivatott segíteni. Megértem azt is, hogy az így keletkezett többletbevétellel az államháztartási hiányt kívánták csökkenteni. De én ettől függetlenül visszaállítanám az adómentes sávokat, hogy ezzel is segítsük a munkavállalókat és az alacsonyabb keresetű dolgozókat.

Sőt, tovább is mennék, azaz megtoldanám még azzal is, hogy mit hol és mire lehet beváltani. Például a meleg ételt már nem lehetne a boltokban, illetve a hideg étkeztetésnél is erősen lekorlátoznám, hogy mire. Például cigire, ruhákra és műszaki cikkre nem, és az alkoholnál is húznék egy 10,00 %-os arányt (vagy ahonnan a tömények kezdődnek). Így nincs az, hogy a rászorulók "jövedéki termékekre" és egyéb kacatokra költik el az amúgy kenyérre valót.

Mára ennyit, holnap a bankadóról írok egy rövidet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr362215474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása