HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a következő évi költségvetés kitolására a választási évben
Az előterjesztőnek teljesen igaza van abban, hogy a választások évében a parlement összetételének valószínű változása miatt nincs annyi idejük a költségvetésről vitázni, mint egy rendeesben. Emiatt az egy hónap határidő kitolást én teljesen jogosnak tartom. (Csak legyen idő utána finomítani is...)

NEM az Alkotmányelőkészítő eseti bizottságra
Oké, hogy a FIDESZ képviselői így gondolták, node mégis mit akarnak mdosítani az Alkotmányban? Mert tartok tőle, hogy ennek politikai célja van, és nem társadalmi.
 

 

IGEN az egyszerűsített foglalkoztatás Jobbikos javaslataira
Bár az első "csak" szövegpontosítást tartalmaz, viszont ha az alkalmi munkavállalói szabályozást az építőiparra is kiterjesztjük, az jelentősen visszaszoríthatná (talán...) a fekete, bejelentetlen foglalkoztatást.

 

IGEN a külföldiek egyszerűsített munkavállaására az idegenforgalomban
Vagyis az idegenforgalomban "kiskönyves" legfeljebb a Magyarországon élő magyar állampolgár (etnikumtól függetlenül) lehet, a külföldi munkavállaló csak parasztkodhat az agráriumban?! Hm...
Jó hogy meg akarja valaki szüntetni! (Vagy nem gondolnak a határon túl élő magyarokra?!)
 

IGEN a tartozásos foglalkoztatók kizárására
Teljesen jogos a módosító javaslat: ha egy munkáltató smicug, mert ilye-olyan-amolyan indokra hivatkozva nem fizeti ki a neki dolgozó embereket (főleg, ha ő közben él, mint Marci a hevesen...), akkor ne is kuncsorogjon az államhoz pénzésrt vagy zsíros közbeszerzésekért!
 

NEM az alkotmánybírák jelölésének módosítására
Én megértem, hogy ezzel a javaslattal a kormány hatalmát kívánták visszavenni, viszont így ebben a formában kaotikusnak érzem a jelölést. Igaz, a jelők fele-fele arányú megosztása még jó, viszont a politikai maszlag teljesen fölösleges egy ilyen törvénybe!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr432117187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása