HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a földgáz kezelési miniszteri díjának meghatározásáról
A döntés üdvözlendő, csak egyre kérem az illetékes személyt: vegye figyelembe a világpiaci árat is, mert ha csak a politikai okok miatt nem emel gázárat, az lehet jó lesz az embereknek, de a szolgáltatónak veszteségként jelentkezhet - és az ilyen hosszútávon megbosszulja magát!

 

NEM az alkotmányos eseti bizottságra
Pontosabban az ilyen arányú összetételre nem!

 

 

 

IGEN az ÁSZ elnökét jelölő bizottság módosítására
Bár magát az arányokat nem módosították, így viszont elkerülhető, hogy a leendő ÁSZ elnök egy oldal hívei közül kerüljön elő.

 

 

IGEN az Alkotmányozási törvény módosítására
Az, hogy továbbra is megtartjuk a 80 %-os küszöböt, teljesen rendjén van, hiszen az Alkotmányban vannak a jogaink alapjai. Ha valaki kénye-kedvére játszadozhat vele, akkor az akár veszélyes is lehet a biztonságra, stabilitásra.

 


IGEN a családi pótlék természetbeni eltörlésére
Bár az első javaslat, nevezetesen 50 igazolatlan hiányzás felett a családi pótlékot természetben fizeti ki, ez a javaslat viszont sokkal keményebb szankciót ró rá. És igaza is van: aki tanköteles gyermekét nem járatja iskolába, az bűnhődjön is érte - vagy motiválja ez a gondolat. (Bár az ellenmódosító javaslat azon pontjával egyetértek, hogy ez nem minden esetben oldja meg a gondot...)

IGEN a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételéről
Ez egy nagyon jó döntés, pontosabban a már meglévőket finomítja. A javaslatot előterjesztő LMP bemutatta, hogyan kell ezt a választások alatt csinálni, e téren legyenek hát ők a követendő példa!

 

 

IGEN a kárenyhítési alap módosítására
Bár ez nagyon eső után köpönyeg kategória, viszont a jövőben az alap jobb működését teszi lehetővé.

 

 

 

IGEN az adományozás ÁFA kötelességének eltörléséről
Az adomány szerepe fontos, a megsarcolása pedig nem éppen etikus - még úgy is, ha a korábbi javaslattal egy kiskaput zártak le, amit jelen esetben újra megnyitnak.

 

 

IGEN a Közszolgálati Közalapítványra
A javaslatban a Magyar Rádió és a Magyar Televízió közalapítványát egybeolvasztja, ami bár tchnikailag két külön médiacsatorna, hírforrásban viszont nagyon is egyek. Viszont az MTI Tanácsadó testületét is itt egyesítésétől kicsit tartok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr992081814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása