HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a Nemzeti történelmi emlékhelyekre (T/3486)
Noha a javaslat erőteljesen technikai jellegű, azaz inkább jogpontosításra irányul, mint valódi új törvény hozására, viszont támogatandó a kiemelt jelentőségű helyek kiemelt kezelése. (A kérdésem csak az, hogy a mellékletben felsorolt emlékhelyek mellett volt-e korábban más is...)
 


IGEN az egészségtelen termék adóra (T/3652)
Erről a Vastagbőrön, már vitáztam egy sort, és bár a javaslat némi áremeléssel jár (ami engem, mint édesszájút, érinteni is fog), ugyanakkor a végleges javaslatban szereplő számok már sokkal barátibbak a fent említett blogban olvashatónál. Azaz nem fog nagy árnövekedéssel járni, pl. egy tábla 100 g-s csoki ára 10 Ft-tal nő, a 125-ös chips-é pedig 25 Ft-tal.
Ugyanakkor kíváncsi leszek, hogy ez 1. mennyire befolyásolja a vásárlókat (szvsz nem nagyon) 2. tényleg az orvosok béremelésére megy-e majd az így összegyűlt pénz 3. meglépik-e a termelők az alapanyag csökkentést a termékadó elkerülésére, még ha ezt a vásárlóra rá is lehet hárítani (mondjuk adott termék sima és "light" verzióján lehetne ezt mérni).

NEM az új egyháztörvényre (T/3507)
Maga a vallásszabadság meg hogy minden vallás egyenlő, szép és támogatandó gondolat. Még az is oké, hogy az állam nem hoz létre az egyházakat itányító felsőbb szervezetet, DE hogy az egyházak költségvetésére se pillanthat rá, az bizony nagyon-nagyon-nagyon veszélyes! Mert bár bízom az ott dolgozó emberek etikai kötelékében, azért a történelem nem egy esetet hozott fel, amikor egy egyház saját elveivel ellentétben cselekedett (pl. keresztény papi nőtlenség, valaki?).
A koronát a nemre a 35 paragrafus tette fel: "Felhatalmazást kap a Kormány, hogy az egyházi jogi személyek beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló szabályokat rendeletben megállapítsa." Aha, tehát most a nyúl viszi a puskát, vagy mi?

IGEN a mezőgazdasági szakmaközi szervezetek nyilvános auditjára (T/3415-0004)
A javaslat szorosabbra akarja húzni az egyes ágazatok mezőgazdasági szakmaközi szervezetek mozgásterét az ellenörzés révéen, de szerintem ez egy teljesen jogos lépés. (Nehogy a végén "Barátok közt" elintéződik legyen a dologból, azaz más politikai beállítottságú ) Ami mégis ellen szólhat: a független ellenőrzés és audit megnövelné a szervezet kiadásait.

IGEN a közvetlen kárenyhítésre (T/3415-0005)
Nemcsak az EU szubszidialitás elve miatt, hanem magának a kárnak a bekövetkezése miatt is fontos, hogy az ilyen típusú rendkívüli bevételeket a káresemény enyhítésére használjanak fel, és ne központilag kerüljön ez visszaadásra. (Igaz, ez előbbi esetben a messziről jött tűzoltó, stb. segítséget talán könnyebb központosan elszámolni.)

(folyt. köv.)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr983022098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása