HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Elnézést kérek mindenkitől a kis csúszásért, de csak most jutott időm "politikai" feladataim ellátásra.

IGEN a költségvetés módosítására (T/2427)
A módosítások ésszerűek és jogosak voltak, különösen a Média Alap céltartaléka esetében jó az elhatárolódás. (Kérdés viszont, hogy most tényleg nem tudják, mire használják, vagy valami más áll a dolog mögött.)

 

 

NEM a fejezetek közötti eloszlásra (T/2448)
Maga a kezdeményezés, hogy a központi tartalék helyett a fejezetek között legyen újraelosztás, egy dicséretes és jó kezdeményezés. Viszont a gyakorlatban ez kellemetlen szituációkat is szülhet: A-nak hirtelen sok pénzre van szüksége, ezért átcsoportosítanak B-be; A föléli e magot, problémája megoldva, viszont B-nek az év végén szükség lesz lehívni a hiányzó összeget a központi tartalékból. Így összességében ugyanott vagyunk, mint voltunk...

IGEN a szórakozóhelyek tűz- és balaesetvédelmi szabályainak szigorítására (T/2238)
Bár az indoklásban a West-Balkánnál történt tragédiát is megemlítik, én szerintem egy ilyen törvénynek már sokkal korábban el kellett volna készülnie. Persze ez még koránt sem jelenti a "hering" partik végét, viszont csökkenthetőek az emberek épségén spórolni kívánó (gazdag) szórakozóhely tulajdonosok befektetéseit.

NEM az egyszerűsített magyar állampolgárságra (T/2239)
Bár a fenti törvény jól szolgálja a kettős állampolgárság intézményét, én továbbra is azt vallom, hogy az állampolgárságot és a nemzetiséget NE mossuk össze! (Főleg, hogy Szlovákiában a szélsőjobb-nacionalista Fico kormány immár ellenzéki kisebbségbe szorult.)

 

IGEN az egészségügyi kamarák visszaállítására (T/2099)
Noha ennek nagyrészt személyiségi és politikai indokai lehetnek, szerintem az egy jó dolog, ha egy ilyen fontos és elismert (bár nem minden esetben) foglalkozásnál, mint az orvos és a gyógyszerész, visszaállítják a szakmai kamarák tisztségét és követelményeit. Csak aztán nehogy átessen a ló túlsó oldalára, és a szakmai szempontok helyett politikai mentén kezd működni...

NEM a 2006-os tüntetés eloszlatására irányuló módosításra (T/2227)
Végigolvastam a törvényt, noha már a legelső pontban láttam, hogy mi lesz a szavazatom. Ezt ugye nem gondolta a törvényalkotó komolyan?

 


IGEN az EUROPOL adatok gyorsabb megismerésére (T/1861/0007)
Noha az europol hivatalos nyelve az angol, és egyre több angolul beszélő ember lesz idehaza is, viszont teljesen jogos, hogy az adott információs határozatokat magyarul is megismerhessék az érintett kérelmezők.

 

NEM a rendőrségi mérlegelés csökkentésére (T/1861/0014)
Értem én a célt a hatósági önkény csökkentésére, ugyanakkor a javaslat ismételten megnövelné a bevonhatóság eldöntésének időtartamát, ami ismételten lelassítja az igazságszolgáltatási folyamatot.

 

NEM a monetáris tanács frakciónkénti megoszlására (T/2158/0003)
Az eredeti javaslat se tetszett, és ez - bár valamivel jobb, mint Matolcsy hatalomátvétele - is inkább politikai szempontokat tesz előtérbe szakmai helyett. Arról nem is beszélve, hogy most rendben van a 4 frakció mindig egy embere, viszont mi van akkor, ha a parlamentbe több párt kerül. Mert matematikailag lehetséges 10 is, sőt, ha azt vesszük, már most 5-en vannak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr272692838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása