HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

A Magyar Szocialista Párt az idei választásokon a legtöbbet veszített korábbi méretéből, csak ... helyet tudhat az Országgyűlésben. Ugyanakkor ezzel a legnagyobb ellenzéki pártok közül, bár amíg nem képes valakivel szövetségre jutni, addig ez inkább csak formaiság.

Hogy mi vezetett e visszaesésig, az gondolom mindenkinek érthető: kezdve Gyurcsány Ferenc ösződi beszéde körül kialakult botránytól (megj: én meghallgattam a teljes verziót, olyannyira nem találtam felháborítónak, inkább egy vezetői alapos fenékberúgásnak) egészen az öngondoskodóbb modell (=vizit-, kórházi napi- és tandíj) ráerőltetése az erős szociális hálóval rendelkező magyar társadalomra. Ez természetesen idegen volt tőlük, így az első adandó alkalommal élt is a népszavazás intézményével.

Ha egy nagy előnyt kellene tőlük kiemelnem, az a cégek illetve (nagy)vállaltok fejével való gondolkodás. Sok kiváló, és ami fontosabb, friss tapasztalattal rendelkező gazdasági szakember ül soraikban, akik jól ismerik a vállalkozói szféra gondolatmenetét, és -legnagyobb riválisával ellentétben - nem úgy kezeli őket, mint az átlagpolgárokat.
Igaz, pont emiatt kesztyűs kézzel is bánt velük, míg az egyszeri munkavállalókat kérdés nélkül megszorítják - és bizony a szavazók többségét ők adják.

Aztán ott van a kommunikáció. Nekem panaszkodott már MSZP érdekeltségű ember, hogy nekik is azt kellene csinálniuk, mint anno a FIDESZ: mindenre azonnal ugrani, és egy biten kommunikálva (mi jók vagyunk, ők nem) kiabálni. Ugyanakkor nem biztos, hogy ez náluk jó lenne, mivel ezzel pont a hitelesség látszatát vesztenék el. Meg kommunikációs szempontból számomra szimpatikusabb az ő megfontolt válaszaik az ellenfelének már-már ripacskodásba hajló megnyilvánulásaival szemben.
Sőt, a humor belecsempészésével még meg is fiatalodnak a korábbi merev tartásukhoz képest, elég a NYENYI kifüggesztésére adott választörvényükre, vagy Dr. Harangozó Tamás fricskájára Borkai Zsolt felé. Ha nem viszik túlzásba, akkor még jól is elsülhet.

Persze így megosztott ellenzékiként hiába övék a legnagyobb falat, de ha továbbra is tartják a konstruktív ellenzék mintához, akkor ismételten növekedési pályára állhat a párt. Persze ehhez előbb meg kell küzdeniük még egy másik ellenzéki párttal is, akikről a következő héten fogok bővebben értekezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr832442564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása