HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

NEM az elektronikus bírósági hosszabbításra
Én elhiszem, hogy a bíróságok nem készültek fel még teljesen a váltásra, viszont van egy olyan érzésem, hogy volt elég idejük meglépni ezt (pontosan sajnos nem tudom, hogy mennyi...). Ezért egy újabb félév haladék esetén reális veszélyét érzem annak, hogy a dolog akkor még tovább fog tolódni - de remélem, nem így lesz.

 

NEM a helyi iparűzési adók beszedési jogának visszahelyezése az önkormányzatokhoz
Sokan azt hiszik, hogy ezzel az önkormányzatok veszítettek, mivel az állam elveszi azt a pénzt, ami korábban a településeken maradt. De ez így nem jó meglátás: az önkormányzatok továbbra is rendelkeznek az adó felhasználásának jogával, csupán a BESZEDÉS joga került az APEH-hoz, az így befolyt pénzt viszont visszautalta a beszedés helyéhez tartozó önkormányzatoknak.
Ugyanis az eredeti törvényjavaslat így kívánta csökkenteni az államapparátust, mivel a hagyományos állapotban minden önkormányzatnál külön osztályt foglalkoztattak ezzel. A mostani javaslattal viszont visszaállítja a régi metódust, ami - bár munkahelyet is jelent - nem csökkenti az állam méretét.

IGEN a KKV-kat érintő enyhítésre
Sokszor, több helyen lehetett hallani (elsősorban kereskedelemben és vendéglátásban dolgozóktól), hogy a szakhatóságok (pl. KÖJÁL) érdekeltek a hiba találásában, mivel ezzel mind a hatóság, mind a hibát találó ellenőr jutalmat kap belőle. A lépéssel viszont vissza lehet szorítani az ilyen eseteket.

 

NEM az esélyegyenlőségi terv módosítására
A javaslat azon eleme, miszerint nem kell megyei esélyegyenlőségi tervet készíteni, még üdvözlendő is, viszont a települési szintű terv határidejének módosítása miatt nemet mondok a javaslatra. Ennek oka az, hogy ezt már RÉGÓTA el kellett volna készíteni mindenkinek, és nem most az utolsó pillanatra hagyni az egészet (mert egy ilyen dokumentumot egy hét alatt nem lehet normálisan összerakni - max. ha a készítő embernek nincs más dolga).
Amúgy a legtöbb település szerencsére rendelkezik már ilyen dokumentummal.

IGEN  pártok támogatásának csökkentésére
Bár az államháztartás szinten nem sokat jelent az a 15 %-os összköltség csökkentés, viszont az így keletkezett pénzt is sokkal jobb megoldásban föl lehet használni.

 

 

IGEN az egyszerűsített munkavállalás módosításaira
Bár sok számítógéphez nem értő ember bánatára a kék kis könyv nem tér vissza, a javaslat módosításai szerintem teljesen helyénvalóak.

 

 

IGEN az emelt szintű vizsga visszaállítására
A javaslat, bár a diákok körében inkább ellenkezést és fintorgást vált ki, helyesen rávilágít az emelt szintű vizsga háttérbe szorulására. Visszaállításával viszont ismét tétje lenne az egyetemre való bejutásnak, sőt, ezzel talán el lehet mozdítani a leendő munkaerőpiacot a szakmák és nem a diplomás munkanélküliek felé.
Ugyanakkor az Indoklásban kifejtett tanári fanyalgáson jót mosolyogtam, mert bár lehet itt magasabb eszmékre hajtani - de ha a célhoz elég egy középszintű érettségi is, akkor diákként minek szívassa valaki magát ezzel?!
Apropó: ezzel összhangba azért javaslom, hogy a rendszer maradjon meg továbbra is a bolognai szabály keretei között!

IGEN az általános iskolai értékelés visszaállítására
Nem tudtam, hogy változott-e az utóbbi években valamit, de ha a leírtak igazak, akkor az úgy nagyon nem jó (és nem csak a korábbi megszokása miatt). Legyen úgy, ahogy én is kaptam: elsősként még szöveges értékelés, utána viszont már számjegyekkel (megj: a törvényjavaslattal ellentétben már második félévkor is!). És a bukást is állítsák vissza, mert bár megértem a szerepét (életkori differenciák csökkentése, ami ott akár veszélyes is lehet), viszont tanulják meg az emberek jó fiatalon a felelősséget - azaz: ha nem tanul, akkor viselje ennek terhét!

IGEN a GVH elnöki és elnök helyettesi tisztségének harmonizálására
Teljesen egyetértek a harmonizációval, mivel az elnök általában maga határozza meg az elnökhelyettes személyét - hiszen nem mindegy, hogy a távollétében ki képviseli. Ilyen fontos pozíciónál pedig főleg.

 

IGEN a régészeti feltárások visszamódosítására
Szerintem is jobb, hogy ha a feltárásokat a területileg illetékes megyei (ill. fővárosi) múzeumok végzik, hiszen ők sokkal jobban ismerik az adott terület történeti adottságait, mint mondjuk egy országos hivatal.

 

 

IGEN a Közszolgálati Műsorszolgáltatók szervezetének létszámbővítésére
Mivel az új javaslat több közszolgálati médiaalapítványt is egyesít, ezért teljesen indokolt az egyes részszervezetek megnövelt létszáma.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr832099618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása