HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

NEM a pártállami nyugdíj-reformra (T/893)
Valahol megértem a Jobbik Magyarország szándékát ezzel a törvényjavaslattal, sőt, magával a mérsékléssel még egyet is értek, de a benne foglalt arányok (alap: a jövedelem 1 %-a; a minimum: a minimál nyugdíj fele, azaz jelenleg 14 250 Ft) szerintem eléggé elvetettek. Különösen, hogy akkoriban nem voltak olyan jelentős keresetbeli különbségek, mint ma.

 

IGEN az egységes európai pénzügyi felügyeletre (T/1480)
Bár ez csak szimpla jogharmonizációs törvény, viszont teljes mértékben egyetértek egy közös, európai uniós felügyeletét szerv létrehozásáról. Reméljük, beváltja a hozzá kapcsolódó reményeket...

 

 

IGEN a "Lex-Gyurcsány" törvényre (T/1171)
Egyetértek, hogy egy bírósági ügyintézésen megjelenés során a parlamenti képviselőket is fogják szigorúan, azaz ne bújhassanak ki a tárgyalás alól. Ennek tükrében még kiszabott a büntetés is elfogadható. (Ugyanakkor megértem, hogy a többi párt miért nem támogatja: ez rájuk nézve is kötelező lenne, és nem kívánják magukat fölöslegesen szívatni...)
 

IGEN a médiahatóságok szigorúbb közlésére (T/363/103)
Bár a törvényjavaslat első része csak formaiság, ellenben a második ponttal nagyon is egyetértek: ha a valamelyik média tudomására jut súlyos bűncselekmény, és ezt valamilyen oknál fogva elhallgattatja, úgy ne tarthassák vissza az információkat.
Sőt, én még tovább is mennék: minden ilyen bűncselekményről felelősségre vonhatók legyenek, teszem azt az ilyen "interjú egy autótolvajjal" kategóriájúak is. (Tudom, hogy veszélyes, de hát nem kellene haverkodni az alvilággal...) Észrevettem azt is, hogy az utolsó pont lényegében a pártszimpatizáns tévék "torzításainak" a korlátozására irányul - mindenképpen dicséretes.

NEM a család sérthetetlenségére a médiában (T/363/102)
Pontosabban: önmagában dicséretes kezdeményezés, csak az a baj, hogy a televíziós múltú képviselő úr nem részletezte, hogy ez pontosan mit is takar. Mert ez így gumiszabály, és bizony akár a házasságon belül elkövetett erőszak elhallgatása is beletartozhat, mert sérti a család mint intézmény szentségét.

 

[Update: a délutáni kiegészítés az alkotmánnyal kapcsolatos törvényekkel]

NEM az igazságtalanul magas végkielégítések különadóztatására (T/1447)
Félreértés ne essék: a kezdeményezés teljesen jogos, hogy az utóbbi idők hihetetlenül magas kifizetéseit visszafizettessék az érintettekkel.
Ugyanakkor az Alkotmánybíróság felhívta a törvény ilyesforma alkalmazásának hátulütőire is, azaz a bűnösök mellett másokat is érint probléma, amit nem ártott volna orvosolni.
Ám a kormány e helyett mit csinált?

NEM az alkotmánybíróság jogkörének csorbítására (T/1445 és T/1446)
Amit a kormánypárt csinált, az sajnos túllépett egy bizonyos határt: csökkentette az egyik legfontosabb ellenőrző szervezetének a működési jogkörét! És bár a kisembereknek elsőre szimpatikusnak tűnhet a húzás, hogy "csak azért is keresztülviszik azoknak a mocskos tolvajoknak a megsarcolását" - ami szimpatikus az egyszerű embernek -, ugyanakkor a fenti módosító javaslat túlmutat ezen az egy intézkedésen - és ebből később nagy bajok lehetnek.
Sajnos ez egy igen veszélyes játék, mivel e cselekedetükkel HATALMAS támadási felületet nyújtottak az ellenzéki pártok mellett a hazai értelmiségnek is, és nem alaptalanul.

A FIDESZ-KDNP vezette kormány eddig a népakarat szerint cselekedett - a kérdés az, hogy az elkövetkező (minimum) négy évben is így marad-e...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr332419271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása