HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Mivel a blogbejegyzés keltét követően svoltak még szavazások, ezért az elmaradást most pótolom. (Gondolom a képviselők azért maradtak ilyen későn, hogy ma ne kelljen még külön bemenniük a Parlamentebe - vidékieknél ez nagyon is számít!)

IGEN a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megtámogatására (T/1278)
Abszolút rendes dolog a kormány részéről, hogy a megszorultak hóna alá nyúl, és kisegíti őket a bajból - még ha ezzel más dologtól is vonja el az erősforrását.
Ugyanakkor részben ellenkezik is az énem egy része, ugyanis a deviza alapú hitelesek lényegében a saját hibájukból kerültek bajba, amikor nem vették számításba a kockázatokat. (Bocsánat, ha valakit megbántottam, csak én 2005/2006 tájékán, amikor a legnagyobb volt ezen kölcsönöknek a keletje, az egyetemen ezek árfolyamkockázatáról tartottam előadást.)

NEM a különadótörvény számvevőszéki módosítására (T/1372/12)
A pontosítások mellett egy dolog nem világos nekem: miért akarják kivenni a gépjárműforgalmazást- és javítást a buliból? Mert oké, hogy darabszámra kevesebb dolgot adnak el VISZONT azt jóval nagyobb értékben. Igaz, az esetükben egy esetleges kompenzáló árnövekedésnek nagyobb észrevétele lenne, v.ö. nettó 3 millió Ft 6 %-a 120 000 Ft - tehát a kocsi árából ezután MÉG ennyi megy az állam felé. Tehát akkor az autó nettó árát még ennyivel kellene megemelni, hogy ismét 0-ra jöjjön ki. (Hm, bár lehet ezért vették ki...)

 

NEM a a netes különadó eltörlésére (T/1374/4)
Hát igen, ez bizony nem csak a mobiltelefonálást érinti, hanem a netet is. Valószínáleg az egész online közösség örömmel venné, ha nem kerülne többe az életformája, de szvsz ne vegyük ki. (Vagy ha már igen, akkor hozzám hasonlóan a teljes törvényt vessék el!)

 

NEM a különadó MSZP-s módosításra (T/1374/10)
Bár a javaslat megfontolandó és nagyobb fokú üzleti ismeretre utal, de kérdem én: van olyan kereskedelmi szereplő, pláne nagy, ahol az árrés nem éri el az 5 %-ot?

 

 

IGEN az LMP-s módosító javaslatra (T/1374/3)
Na végre valaki egy normális módosító javaslatot tudott fabrikűlni a törvényhez. Igaz, hogy a Jobbik is próbálkozott ezzel, de ők teljesen ki akarták venni a törvényből a netet. Ellenben az LMP kicsit megvariálta volna, hogy a kiskereskedőkhöz hasonlóan a kisszolgáltatók is kikerüljenek a törvény alól. Kérdés csak az, hogy az évi 50 milliós bevételt hányan nem fogják elérni, illetve ők hány embernek szolgáltatnak netet?

 

IGEN a magyar-cigány együttélési bizotságra (H/1045)
Ez a probléma bizony súlyos, de az országgyűlés falain belül keveset foglalkoznak vele. Jó kezdeményezés, hogy egy külön bizottságot állítanak fel ezért, csak legyen eredményes. (Csak az 5. bekezdés első során kéretik módosítani...)

 

 

IGEN az afganisztáni katonák visszahívására (H/497)
Jó, megvannak a politikai oka annak, hogy miért vittek oda ki katonákat (és személyes okai is, lásd extra magas zsold), de igaza van a képviselőnek: nekünk nem ott van a helyünk.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr52384596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.19. 22:45:53

Köszi a linkeket, én is beraktam a hivatkozást IDE: ide-ide.blog.hu

"ne kelljen még külön bemenniük a Parlamentebe - vidékieknél ez nagyon is számít!"

Különösen azért, mert a "választókerületi pótlék" (leánykori nevén "költségtérítés":) akkor is csak havi ugyanannyi, ha többet rángatják fel, mint pl. a "nyári szünet" IDEjére...

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.10.19. 22:50:19

@1.szolo - 2014;): Naja, ebben igazad. Bár talán nem a benzinköltségen fog múlni dolog, sokkal inkább a lokális ügyek intézésében, meg a legtöbben családos emberek ugye.

Kösz a promot!
Nézegettem a te kezdeményezésedet is, érdekes. Majd ha átnyálazom a bejegyzéseket, akkor majd bővebben nyilatkozom.
(Amúgy meg jól sejtem, hogy az úrban - is - egy Asimov rajongót tisztelhetek? ;)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.19. 22:56:18

"... a saját hibájukból kerültek bajba, amikor nem vették számításba a kockázatokat."

Bizony!
Sőt, 3-4 nég évig még élvezték(!) is az előnyét. Na persze a szívóág ennél talán hosszabb lesz nekik:(
Egyedül az menthetné fel őket a "nyereségvágyból elkövetés" vádja alól, ha anno a bankjuk (üzletszerzője) tudatosan elhallgatta volna előle a kockázatot.
(az "apróbetűsbe" rejtés már "együttes találat", mivel illetlenség írni, de illik olvasni:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.10.19. 23:09:37

@bulvármédiás =>: (előre is köszönöm a kemény kritikát!)

Igen, Alapítvány "rulez";) - bár az "Első Szóló" ugye nála is a "primus inter pares"-en alapul...

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.10.20. 11:19:27

@1.szolo - 2014;): Nem igaz, hogy nem volt tájékoztatás róla: a pénzintézetek és egyes tévéműsorok is foglalkoztak vele. Igaz, nem is keltettek nagy visszhangot.
süti beállítások módosítása