HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

A bejegyzést az alábbi hír ihlette:

www.hir24.hu/gazdasag/146818/az-uj-szja-val-100-ezer-is-lehet-a-minimalber.html

A cikkben a szakszervezetek 100 ezres bérminimumot állítanak, hogy a mostani minimálosok jól járjanak, de némi matekozás után rájön az ember, hogy elég csak 73 500 / (100 % - 16 %) = 87 500-ra emelni, hogy a mostani minimálbéresek ugyanannyit vihessenek haza, mint mikor még jóváírták a teljes adót.

Ami elsőre jónak tűnik, mert ki ne szeretne több pénzt keresni. Csak hát ugye ez összetettebb kérdés, mivel a megnövekedett terheket a vállalkozóknak és a cégeknek kell állniuk, nem beszélve arról, hogy egy ilyen intézkedés az előrejelzett alacsony inflációt is felülírhatja. Mondjuk ez utóbbi még jól is elsülhet, mert ha az eladó az inflációs adat után emeli meg az árat, akkor az alacsonyabb értékkel számol, és nem kerülünk bele az indiánok és a telepesek csapdájába...

Szóval ha emelni kellene, akkor én csak addig tenném, amíg a nettó a korábbi bruttó értéke lesz - de a lélektani százezres határt egyelőre nem bolygatnám!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr322347995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása