HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

Többször lehetett hallani olyan esetekről, hogy valaki hatalmas adósságot csinált az állam felé, de nem tudták rajta behajtani, mert papíron nem volt vagyona. Nos, az ilyen esetek megelőzése végett én (is) újra bevezetném az adósok börtönét.

Ez elsősorban a 100 millió, illetve a 10 millió forint tartozásúak felettieket érinti, természetesen némi haladékkal, hogy kifizessék az összeget. A haladék alatt bizonyos időközönként (max. 2-3 nap) meg kell jelenniük a rendőrségen, különben azonnal indul az elfogató parancs, nemzetközi körözéssel kiegészítve.
Természetesen nem az adósság mértékével egyenesen arányos a büntetési idő, mert az néhány esetben azért irreálisan sok lenne (v.ö. Spanyolországban egy postást azért ítéltek el, mert nem kézbesítette a leveleket, ezért 348 912 évet kapott volna), elég a jogi értelemben vett életfogytiglan is. Természetesen váltságdíj ellenében az elítélt szabadlábra helyezhető, ami az APEH és egyéb állami szervezetek felé fennálló tartozás 101 %-a, amiből 100 megy az állami szektor felé, 1 % pedig a börtönöztetés felé. Az összeget részletben is lehet fizetni, viszont ez nem befolyásolja az eredetileg letöltendő idő hosszát - csak akkor szabadul az illető, ha mások rendezték az adósságukat.

Ó igen, és lenne még egy speciális szabály is: a vádlott védőügyvédjének számlát kell mutatni arról, hogy mennyiért is vállalta el az ügyet. Ha az összeg irreálisan alacsony az ügyvéd érvelési képességéhez, akkor kérvényezni lehet az ügyvéd többi ügyfelének a számláinak áttekintését, melynél fellebbezési helye nincs. Ha viszont kellően magas, úgy rá lehet kérdezni a vádlottra, hogy hogyan sikerült ezt megoldani - persze alaposan körbebástyázva, nehogy a vádlott "ismerősei" finanszírozzák meg őt. (Ha az ügyvéd "alvállalkozót" fogad, neki is át kell esnie ezen a procedúrán.)
Természetesen ha az ügyvéd kekeckedik, úgy a tárgyalás elhúzódik - ami pechére nem fog bele számolódni a büntetéssel eltöltött időbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr752248657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása