HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a Parlament létszámának csökkentésére
Ez már egy régóta pedzegetett téma volt, ami a következő ciklusra megoldódik: a jelenlegi 378-ról 213-ra csökken a parlamenti képviselők száma. (Igaz, ennek következtében csökken az én és mindenki más esélye is a bejutásra...)

 

 

IGEN a fenti törvény "arányos" módosító javaslatára
Bár ezt végül elutasították, én támogatom a javaslatot, hogy az arányok ne változzanak, mivel a fenti látszámot gondolom a nagyobb települések választókerületeinek összevonásával, valamint a megyei és országos listák megnyírbálásával érnék el. Ez pedig jelen helyzetben a domináns pártnak kedvez - kérdés az, hogy 4 év múlva is...

 

NEM az új minisztériumi struktúrára
Noha magával a minisztériumok számának csökkentésével egyetértek, viszont az oktatás és az egészségügy egy kalap alá vételét túlságosan merész húzásnak találom, mivel a kettő önmagában véve is elég nagy terület, teljesen különböző jellegzetességgel és problémákkal.

 

IGEN az államtitkárokra és a szigorításokra
A köznép nevében teljesen jogos, hogy a képviselők mutassanak példát, illetve ne vonatkozzanak rájuk olyan speciális szabályok, amik felháborodást válthatnak ki (pl. a ki nem vett szabadság pénzbeni megtérítése).

 

 

IGEN az egyszerűsített magyar állampolgárságra
Ez egy jó kezdeményezés azon határon túl élő magyar nemzetiságű embereknek, akik hazánkba akarnak átköltözni.

 

 

 

IGEN az Interparlamentális Uniós tagságra
Bár ennek utána kellett néznem, hogy pontosan mi is (a névből sugyan sejthető, de biztos, ami biztos), de ez teljesen természetes és normális döntés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr532019009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása