HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

A múlt hét több, fontosabb hírei (pl. Orbán Viktor évértékelése, a Compact DIsco sikere, Whitney Houston halála) mellett volt egy hír, ami egy kicsit elsiklott, viszont igencsak lényeges információt tartalmazott a jövőre nézve: megérkeztek az Erzsébet utalványok. Elsőre nem tűnik jelentősnek, de lehet, hogy rövid írásomat követően ez megváltozik.

Először is pár szót a cafeteriáról: megoszlanak a vélemények róla munkáltatói oldalról. Van aki semmibe veszi, és inkább pénzt ad a dolgozóinak, van viszont olyan is, aki inkább ilyen célzott támogatásokban látja az emberei boldogulását. Ez egy jelentős üzlet, ami a hozzá kapcsolód adókedvezmények miatt megéri rá beruházni (bár régebben még inkább...), illetve jó az államnak is, mivel akkor a felhasználó üzletek és üdülőhelyek egy számára átlátható rendszerbe kerülnek.

Emiatt nem csoda, ha a FIDESZ-KDNP mellett néhány magyar vállalkozó is megirigyelte a külföldről bejövő cégek (Sodexho, Cheque Dejeuner) kínálta lehetőségeket, így ő is beszáll ebbe az üzletbe. Teszi ezt azzal a nagy magabiztossággal, hogy hatalmas reklámkampányt  (óriásplakát, tévéreklám) kerítettek számára, illetve hogy megvan hozzá a megfelelő felvevő piac is.

Így az üzleti modell mellett növelni lehet a hazai, országon belüli fogyasztást is, mivel ezek a korlátozott fizetési eszközök csak szűk határainkon belül költhetően el. Sőt, a földrajzi korlátoltság mellett időbeli is van, hiszen megvan minden egyes utalvány felhasználási ideje - ha addig nem vásároljuk el, akkor elvész, és a kiadóé a bevétel. (Egyszer egy riportműsorban a riporter azon panaszkodott, hogy belőle élnek ezek a cégek, mert nem tudja elkölteni ezeket. Pedig itt tényleg nem az utalvány kibocsátója a hibás...) Igaz, ezek felhasználás is korlátozott, mert nem elég munkáltatókat, hanem partner üzletláncokat is kell keresni, de valószínűleg ez egyre többeket fog érinteni - reméljük, szegmentáció (azaz: itt be lehet váltani, ott nem) nélkül, bár ez érdekes helyzeteket teremtene.

Persze ez még csak a kezdet, az indulás, a siker még erőteljesen kétséges. De bízom benne, hogy az Erzsébet-utalvány megveti a lábát és sikertörténet lesz. Meg abban is, hogy a versenytársakat nem kívánják jogtalan eszközzel ellehetetlenítve kiszorítani...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr764101958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása