HTML

Ha én képviselő lennék...

...a Parlamentben így szavaznék. Házszabály

Friss topikok

Linkblog

IGEN a sport támogatására
A módosító javaslatok üdvözlendőek, mivel tényleg elősegíti a sportági élet fejlődését. Igaz, hogy látvány csapatsport nem deffiniálja, csak felsorolja a beletartozókat, ja és az indoklásban olvasott "deviáns viselkedés" visszaszorítását sem érzem teljesen megalapozottnak, mivel tapasztalatom szerint a legtöbb, főleg fiatal sportoló nagyon paraszt módon tud viselkedni.

 

NEM a kötelező iskolai osztálykirándulásra
Maga az ötlet, hogy egy újabb ünnepséggel az iskolában is megemlékezzük a a trianoni békekötésre (még ha modern kozmopolitaként engem hidegen hagy az egész téma), meg még valahol a Magyarok Háza is jó dolog (bár kicsit mosolyogtam a külföldieket is szívesen várunk részen - mert pontosan kikre gondolnak?), csak ne, hangsúlyozom NE menjen át szomszédgyalázásba! Ellenben a kötelező osztálykirándulás külföldre az már áthúzza az egészet, mert oké a kezdeményezés lényege, csak ugye ennek van anyagi vonzata is, plusz nem mindegy hogy honnan hova akarunk menni (EU tagállam vagy nem - ez utóbbinál még útlevél is kell): ilyen szempontból a határmenti települések kedvezőbb helyzetben vannak, mint pl. az ország középen lévő Kecskemét, még ha nincsenek is olyan hihetetlenül nagy távolságok.

IGEN a katonai és rendvédelmi hallgatók bevonását a katasztrófa védelembe
Mivel a hallgatóknak később feladattá válik a katasztrófavédelmi besegítés, ezért teljesen érthető, hogy őket is bevonják a munkálatokba. Különösen olyan indokolt esetben, mint az idei árvíz során.

 

IGEN a kilakoltatás eltolására
Bár személyesen nem vagyok érintett a dologban, szociális szempontból jónak tartom, hogy a kilakoltatást még tovább elhúzták - hátha addigra helyre áll a gazdaság.
Viszont nem árt tudni, hogy ez egy ponton visszüthet: mivel a bankok elárverezik az ingatlanokat, és az ebből befolyt pénzből kompenzálják a törlesztőrészlet kiesését, ezért várhatóan csökkenni fog a bevételük, ami miatt a bankadó bevezetése különösen aggályos, és hosszabb távon megbosszulhatja magát.

NEM a szakhatósági bírság engedélyezésére
Noha első hallásra jónak tűnik az ötlet, hogy a halált, testi épséget veszélyezető, az egészségre ártalmas illetve környezetkárosító esetekben nem figyelmeztetést, hanem azonnali bírságot kell kiadni, viszont ez így gumiszabály. Pl. kiskereskedelemben egy lejárt szavidejű terméket lehet egészségkárosítónak minősíteni, ezáltal a korábbi horroisztikus állapotok köszönnének vissza.

NEM a házkutatás módosítására
Bár jogi szempontból teljesen rendben van, hogy a magánlakás átkutatását harmonizálja a házkutatással, viszont hogy a közjegyzői és az ügyvédi iroda kikerül ez alól, az nem oké. (Hacsak nem vonatkozik rá megfelelő passzus...)

 

 

IGEN a gyakorlatiasabb építési eljárásra
Noha a közmeghallgatás opcionálissá tételegyorsító, viszont a bekezdésben indokolt eseteknél célszerűnek tartom mégis a kötelezővé tétetlét. Továbbá a határidő kitolását is kedvezőnek tartom a benne foglaltak alapján.

 

 

IGEN a pénzügyi szervezetek félévenkénti jelentésére
A bankadó részből pont az ilyen "megbéklyózó" rendelkezéseket hiányoltam, ez pedig dicséretes húzás. Ezt már csak tovább kellene gondolni eggyel: ha valamely pénzintézet csalni kíván nem megfelelő adatok szolgáltatásával, azaz a leírtak eltérnek az ügyfelek által tapasztalt valóságtól, akkor keményen kérdőre lehetne vonni őket.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr32148370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.07.16. 13:17:13

Nem semmi ez a blog. Ötletes. Bár szerintem még lenne mit kiaknázni a "ha én képviselő lennék" kezdetű mondattal.
Hajrá!!!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.16. 22:54:33

@Kesztyűs Kéz: Köszönöm szépen!
A kiaknázás részre pedig csak annyit mondok, hogy tervezek némi bővítést is (lehet a nyári csökkentett módú ülés alatt be is dobom őket), de a szavazós rész továbbra is megmaradna.
süti beállítások módosítása